vfc.dk © 2013

Træning og løb i VFC

VFC er en cykleklub for alle, uanset om du er yngste rytter på 9 år eller elite rytter i "A-klassen", om du har store ambitioner eller vil køre for sjov. Vi har den filosofi, at der skal et stor bredde til, for at skabe en konkurrencedygtig elite. Uden bredde ingen elite og ingen bredde uden elite. Tingene hænger sammen, og vi er helt klar over at der er forskellige behov på de forskellige niveauer. Derfor forsøger VFC også og støtte sine medlemmer bedst muligt og lave forskellige arrangementer for klubbens medlemmer.

Vintertræning på MTB

I vintersæsonen fra medio oktober til start marts kører vi på MTB i skoven om søndagen. Seniorer kører fra klubhuset kl. 09.00 og børn & unge kører kl. 10.30.

Sommertræning på landevej

Sommersæsonen der starter i år tirsdag d. 5. marts og frem til medio oktober kører vi på landevejen. Vi mødes på hjørnet Læssevej/Kirke Værløsevej i Værløse, og kører afsted kl. 17.00.

Vores faste trænere Per Glottrup og Jørn Skov Andersen kører med rytterne.

Kontakt Per Glottrup her for at høre mere.

Senior og motionstræning

Som noget nyt i år, starter VFC et senior/motions træningshold op. Træningen foregår under kyndig vejledning af tidigere eliterytter Jørn Skov Andersen. Vi mødes på hjørnet Læssevej/Kirke Værløsevej i Værløse, og kører afsted kl. 17.00 tirsdag og torsdag.

Kontakt Jørn Skov Andersen for at høre mere.

Til træning kører alle med cykelhjelm og husk gode lygter samt reflekser i den mørke tid, så vi kan holde sikkerheden i top!

Løb

I VFC afholder vi 3 - 4 løbsarrangementer hver år af forskellig karakter.

Klubløb

Vi afholder interne løb for klubbens egne ryttere, når sæsonen indledes - kaldet indledningsløb - og et løb når sæsonen afsluttet - kaldet afslutningsløb. Endvidere afholder vi et klubmesterskab hver år, hvor klubmestre i hver aldersklasse kåres. Vores interne løb foregår på vores såkaldte "klubmesterskabsrute".

Ruten har start og mål er på Farumvej (mod Ganløse) ud for nr. 127 på parkeringspladsen. Ruten går igennem Ganløse op ad "Tyren" forbi Bastrup Sø, videre igennem Bastrup, forbi "Drive-In Bio" og ned igennem "Kalkværkshullet" inden mål på Farumvej. Ca. 12. km. i alt.

Se ruten her.

Tilmelding til arrangementerne sker altid på dagen kl. 9.45 ved starten. Her udleveres også rygnumre. Alle klubbens ryttere kan deltage (også far, mor, søn eller datter).

Licensløb

Endvidere afholder VFC hver år et åbent "licensløb" for alle klasser. Licensløb er løb for ryttere, der har tegnet et licens og ønsker og køre om kap. Her gælder det om at komme først.

VFC har i over 30 år afholdt partidskørsel, en diciplin hvor 2 ryttere (et par) kører på tid imod de andre par i den samme klasse. Vores partidskørsel afholdes som regel den første lørdag i september.

I 2013 er det d. 7. september.

Forskellige cykleklubber i Danmark afholder ligeledes licensløb. Der er som regel løb hver eneste weekend og på både mountainbike eller racercykel året rundt. Se alle løb på www.dcu-tilmelding.dk.

Yderligere afholder VFC, når medlemmerne ønsker det, f.eks. MTB løb eller cykle-cross løb. Disse løb foregår altid i skoven på enten mountainbike eller cross-cykel (en racercykel).